Poslanik Boško Ristić dobio  preteće pismo

Izvor: Blic, 26.Okt.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Boško Ristić dobio preteće pismo

NIŠ - Republički poslanik, predsednik Odbora za pravosuđe i upravu i član Visokog saveta pravosuđa Boško Ristić (DS) iz Niša, prijavio je policiji da je u nedelju ujutro na svom automobilu pronašao preteće pismo. Ristić je potvrdio da predao policiji pismo koje je bilo potpisano sa „sudije Niša".

- Prijavio sam policiji slučaj i predao pismo preteće sadržine. Ne bih da komentarišem drugo - kazao je juče kratko Ristić.

Nezvanično se saznaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u anonimnom pismu Ristić upozorava da „pazi kada seda u auto". Predsednik Okružnog suda u Nišu dr Danilo Nikolić osudio je pretnju, ali i izrazio sumnju da stiže od sudija.

- Ne verujem da bi mogao da postoji toliko neinteligentan sudija u Nišu koji bi pribegao takvom vidu „preventivnog delovanja". Lično sam sklon verovanju da je pretnja stigla od nekoga ko želi da stvori animozitet između Ristića i sudija. Pri tome ne mislim da nema sudija koje bi trebalo da se brinu zbog svojih rezultata i nestručnosti. Ali bi oni trebalo da se brinu od celog Saveta pravosuđa, a ne od Ristića koji je samo jedan od njegovih članova. Osuđujem svaki vid pretnje, a naročito pretnje nosiocima državnih i pravosudnih funkcija. Ta sila nosi veću količinu kriminalne opasnosti pa takve pretnje bi trebalo oštro sankcionisati - kazao je dr Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.