Posečena stabla kod niškog NTP-a, građani strahuju od betona, iz Zelenila obećavaju 100 novih

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2024, 16:16

Posečena stabla kod niškog NTP-a, građani strahuju od betona, iz "Zelenila" obećavaju 100 novih

Na mestu gde bi trebalo da bude proširen Naučno-tehnološki park u Nišu posečena su stabla drveća. Dok građani sumnjaju da su budući radovi razlog seče, iz “Zelenila” kažu da su stabla bila bolesna i da će zasaditi 100 novih.

Iz "Zelenila" kažu stabla bila bolesna i da će zasaditi 100 novih; foto: Čitalac Stanovnici naselja Stevan Sinđelić u kojem se i nalazi zgrada NTP-a strahuju da će zbog urbanizacije tog dela Niša ispaštati zelene površine. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Žao mi je tih stabala, ne bih volela da od dela koji je odisao zelenilom ostane samo beton - rekla je Nišlijka.

Kako je park izgledao pre seče; foto: Čitalac Iz sektora “Zelenila” JKP Mediane potvrdili su da dva stabla posečena, ali ističu da je razlog taj što bila u lošem stanju, te da su, zbog toga što nisu mogli da ih izleče, odlučili da ih poseču.

Mi smo imali zahtev da ispitamo dva stabla, koja nisu pokazala dobre rezultate i zdravstveno nisu bila u najbolje stanju zbog čega smo morali da ih uklonimo - rekli su.

Potvrdili su i da će zeleni fond u ovom delu Niša biti proširen, te da je u planu sadnja 100 novih stabala u delu gde će biti izgrađen novi Naučno-tehnološki park.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.