Porodici iz Trupala potrebna pomoć (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Dec.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici iz Trupala potrebna pomoć (VIDEO)

Zahvaljujući Niškoj televiziji, otvorila se mogućnost da jedna socijalno ugrožena porodica iz okoline Niša konačno dobije pomoć. Mariju Marković, samohranu majku petoro dece, koja živi u veoma lošim uslovima u Trupalu, jutros je obišao predsednik niške opštine Crveni krst Darko Bulatović, pošto su prethodno njeni rođaci u našem programu apelovali na pomoć.

Ovo je Marija Marković. Ima 29 godina i živi u Trupalu sa petoro dece. Udala se kada joj je bilo 15 za čoveka koji je, kaže, godinama fizički i psihički zlostavljao. Kap je prelila čašu letos, kada je nevenčani suprug ozbiljno povredio, zbog čega je morala da ode u Sigurnu kuću. Sada živi sa svojom decom i dedom koji joj je prepisao kuću, i zbog njih sada živi u šupi.
Često bez struje, vode, toplog obroka i odeće, najveće žrtve nemaštine i nesloge u porodici su Milica, Dragana, Dušica i njihova mlađa braća Đorđe i Novak, koji ima tek 2 godine. Najstarija Milica ide u 7. razred.
Marijini rođaci obratili su se Niškoj televiziji za pomoć, a njihov vapaj čuli su i u opštini Crveni krst. Svoju porodicu Marija izdržava od socijalne pomoći i dekine skromne penzije. Obrađuje i baštu iza kuće kako bi se prehranili, a svaka dodatna pomoć im je dobrodošla. Najveća joj je želja, kaže, da svoju decu izvede na pravi put.
 

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.