Porodica iz Niša iseljena iz stana

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2023, 18:07

Porodica iz Niša iseljena iz stana

Porodica Snežane Kocić iz Niša prinudno je iseljena iz stana u Sremskoj ulici, iako je, kako navode, njihov predmet o ozakonjenju statusa korisnika stana u Vrhovnom sudu. Dok se Kocići pitaju zbog čega Grad Niš nije mogao da sačeka zvaničnu odluku suda, stan su morali da napuste.

Prema rečima članova porodice 56-godišnja Snežana Kocić na ovoj adresi prijavljena je 36 godina, a iako je stan javna svojina na sudu pokušavaju da zadrže pravo na stanovanje, koji bi uredno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otkupili od Grada, te kažu da su uz prisustvo pripadnika policije i službenika Opštine Medijana prinudno iseljeni.

Na ovoj adresi Snežana je prijavljena, u kontinuitetu, od 1986. godine, a predmet o ozakonjenju statusa korisnika stana nalazi se u Vrhovnom kasacionom sudu. Grad Niš nije bio u stanju da sačeka presudu, već su nas iselili po snegu i nevremenu - kaže sin.

Iz Opštine Medijana rekli su da je vlasnik svih javnih stanova isključivo Grad Niš i Gradska uprava za imovinu i održiv razvoj, a da su službenici Opštine samo asistirali u postupku iseljenja u tehničkom smislu, jer se stan nalazi na njihovoj teritoriji.

Pitanja su poslata nadležnima i očekujemo odgovor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.