Ponovo raspisan tender za biciklističku stazu od Trošarine do “Stop Shop-a u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2023, 09:45

Ponovo raspisan tender za biciklističku stazu od Trošarine do “Stop Shop"-a u Nišu

Mesec dana nakon što je obustavljen tender za asfaltiranje, adaptaciju i obeležavanje biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do ritejl-parka "Stop Shop", Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj raspisala je novu javnu nabavku. Prošla javna nabavka je propala jer nije stigla nijedna ponuda, a sada je rok za ponude 22. maj u 12 sati.

Građani koji se dugo žale da je za njih deo kružnog toka neprohodan i da moraju da gaze blato, hodaju kolovozom ili balansiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na ivičnjaku i dalje će čekati da saznaju da li ima rešenja za njihove probleme.

KLER je raspisao javnu nabavku za "radove na asfaltiranju, adaptaciji i obeležavanju biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do "Stop Šop“-a u Nišu", a rok za ponude je do 22. maja u 12 sati.

Sredinom aprila je objavljena Odluka o obustavi javne nabavke jer nije dostavljena nijedna ponuda, a iz KLER-a su rekli da će novi tender biti raspisan.

Procenjena vrednost sada nije navedena, a na prošloj javnoj nabavci bila je oko 1,7 miliona dinara bez PDV-a.

Podsetimo, i iz Zavoda za urbanizam zaključili su da pešaci i biciklisti ne mogu da prođu delom raskrsnice, pa je trebalo da se taj deo asfaltira i adaptira. Planirano je bilo i spajanje biciklističke staze na dva bulevara.

Za biciklističku stazu dugu 580 metara je ranije istaknuto da treba da bude “udobna i atraktivna i da ima privlačna rešenja”.

Staza za bicikliste do sada je obeležena duž Bulevara Nemanjića, kao i od Stop Shop-a ka Niškoj Banji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.