“Ponovna rođenja” Bojana Jovanovića u niškoj biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 21.Dec.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ponovna rođenja” Bojana Jovanovića u niškoj biblioteci

Autor velikog broja naučnih, filmskih i književnih opusa Bojan Jovanović, predstaviće Nišlijama knjigu izabranih i novih pesama, pod nazivom “Ponovna rođenja”, u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, 21. decembra od 18 sati.

Na promociji će, pored autora, o knjizi govoriti i Miodrag Petrović, Goran Maksimović, Snežana Božić i Dobrivoje Jevtić. Stihove će čitati Emilija Radmilović

Jovanović je rođen u Nišu, a studije etnologije završio je na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Filozofskom fakultetu u Beogradu. Objavio je više zbirki pesama, od kojih su najznačajnije, “Bacanje kamenčića”, “Kost između obala”, “Dušolovac”, “Propoved mrava”, “Kuća iza oblaka” i druge.

Važan aspekt njegovog književnog rada čine tematski eseji i tekstovi o domaćim i inostranim piscima. Pesme su mu prevođene na engleski, francuski, nemački, italijanski, mađarski i slovenske jezike. Zastupljen je u više antologija - piše u biografiji.

Snimio je i preko 40 alternativnih filmova, priredio 12 knjiga i više časopisnih zbornika posvećenih različitim kulturološkim i književnim temama. Osim brojnih naučnih i stručnih radova, autor je i mnogih antropoloških dela.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.