Politički katehizis i makijavelizam u Šekspirovim dramama

Izvor: RadioCity.rs, 22.Okt.2020, 10:58

Politički katehizis i makijavelizam u Šekspirovim dramama

Šekspirove drame sadrže čitav niz pouka i o tome kako se vlada i čega vladalac treba da se kloni, što pri tom treba da ima na umu i od čega da strepi. Kao pesnik, Šekspir nije imao sklonosti za sistematsko političko mišljenje, pa su stoga njegove političke pouke, koje se mogu izvesti iz postupanja njegovih dramskih lica, rasute po skoro svim dramama. Ali se sve one mogu sabrati i izlo9žiti kao svojevrsni politički katehizis, sažeti udžbenik o tome kako se vlada, što će biti učinjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << na ovom predavanju, kažu organizatori.
Zbog poštovanja epidemioloških mera broj mesta je organičen, te je dolazak neophodno potvrditi e-mejl sanuni@ni.ac.rs ili na telefon 066 8303603 najkasnije do četvrtka 22. okrobra.
Predavanje organizuje ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu.  Nošenje maski na predavnju je obavezno, kao i pridržavanje epidemioloških mera.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.