Policijski sindikat: Ko će biti sledeći na meti povratnika iz Niša?

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat: Ko će biti sledeći na meti povratnika iz Niša?

Nakon što se ispostavilo, kažu u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije, da je muškarac koji je 17. juna u centru Niša pucao na radnika obezbeđenja i policiju zapravo bio na uslovnoj slobodi, te da je i njegov saučesnik bio u zatvoru zbog paljenja automobila, iz ovog sindikata pitaju nadležna ministarstva ko će biti sledeći na meti povratnika i pozivaju pravosuđe da stane na put blagoj kaznenoj politici.

U saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata navodi se da je I. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << P. koji je pucao automatskom puškom i ranio policajce i radnika obezbeđenja, nedavno izašao iz zatvora uslovno, gde je služio petogodišnju kaznu za desetak krivičnih dela.

Ističu i da je jedan od dvojice mladića, koji su nakon bekstva uhapšeni za saučesništvo u ovom nemilom događaju, takođe povratnik.

Ispostavilo se da je jedan od njih A.Ž. već poznat organima gonjenja zbog prošlogodišnjih paljenja automobila u Nišu. On je u januaru ove godine priveden kao osumnjičeni za paljenje automobila načelnika Kriminalističke policije PU Niš ovo delo priznao i dobio 6 meseci zatvora - navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikalci ističu da je neshvatljivo da pravosudni organi napadače na policijske službenike "nagrađuju“ minimalnim kaznama.

Očekujemo da će nadležni reagovati. Oni koji je predstavljaju državu moraju biti adekvatno pravno zaštićeni, jer to utiče na bezbednost svih nas, indirektno. Već smo podnosili inicijativu za izmenu KZ i pooštravanje kaznene politike za napade na policijske službenike i verujemo da će nadležni Ministar u sklopu pozitivnih promena koje uvodi i to uzeti u obzir - kaže Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Podsetimo, pucnjava se dogodila u noći 17. juna na Trgu kralja Milana, a kako su tada naveli, muškarac je nakon rasprave otišao iz kafića i vratio se sa automatskom puškom i pucao na radnika obezbeđenja. Tada je ranjen i policajac koji je pokušao da ga razoruža i njegove kolege, kao i slučajni prolaznik i radnik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.