Policija za vikend u Nišu zaustavila 36 vozača zbog alkohola, jedan imao 3,8 promila

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2023, 16:54

Policija za vikend u Nišu zaustavila 36 vozača zbog alkohola, jedan imao 3,8 promila

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja prethodna dva dana, niška policija isključila je iz saobraćaja 36 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, kao i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajne patrole zaustavile su dvojicu muškaraca starosti 50 i 23 godine koji su upravljali automobilima "mazda“ i "audi“ sa 3,86 i 2,29 promila alkohola u krvi i protiv njih će, zbog nasilničke vožnje, biti podnete prekršajne prijave.

Takođe, iz saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je isključeno još sedam vozača koji su vozili sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, kao i vozač "forda“ (27) koji je bio pozitivan na marihuanu - navode iz policije.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Inače, tokom ove akcije, na području Policijske uprave u Nišu, otkriveno je ukupno 228 saobraćajnih prekršaja i alkotestirana je 1.401 osoba.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.