Izvor: RTV 5, 25.Jul.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija objavila fotografiju osumnjičenog za ubistvo ćerke

Kakva se porodična drama odigrala u utorak popodne u porodičnom stanu na Vizantijskom bulevaru br.12 u Nišu, niko za sada ne može pouzdano da kaže. Majka ubijene Sanje Đ, Jadranka i njena rodbina ljutito su novinarima rekle da nije materijalna situacija uzrok tragedije, već to što otac nije mogao da gleda ćerku kako se muči.
„Nemojte da pišete neistinu o našoj porodici. On nije ubica, on je njoj skratio muke,“ rekla je majka.
Kako se saznaje, majka je u trenutku ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << bila u komšiluku na kafi. Beživotno telo ćerke je otkrila po povratku kući. Komšije kažu da nisu čuli hice, a navodno je koršćen jastuk kako bi se pritajili hici. Iako ne znaju puno o porodici, ponavljaju da je reč o ljubaznim i prijatnim ljudima, da su bili posvećeni roditelji i starali se i brinuli o ćerci koja je od malena bila mentalno obolela, pa ih je sve ovo iznenadilo i šokiralo.
Ljudi iz zgrade koji nisu želeli da se objavi njihov identitet kažu da su čuli da je pored tela nađeno i očevo oproštajno pismo.
„U pismu je napisao da ne može više da izdrži njene muke i patnju i da je zato ovo uradio, a da sad ide i sebe da ubije“, prepričavaju komšije.
Međutim, iz Višeg suda nisu potvrdili priču o oproštajnom pismu.
„ Ja to ne mogu da potvrdim. Policija nam do sada nije  javila da li je on nađen. Istražni sudija dao je nalog za obdukciju tela“, rekla je portparol Tamara Savić Cvetanović.
I u policiji kažu da za sada nema novih informacija i da je „u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.“

U Centru za socijalni rad u Nišu kažu da se ova porodica dva puta obraćala za pomoć: Prvi put, za razliku za uvećanje dodatka za tuđu negu i pomoć (primali su oko 23.000 dinara), a drugi put za ovlašćenje kako bi mogli da podignu besplatne akcije umesto svoje ćerke.
„Nikada nisu podneli zahtev da ona bude smeštena u neku od ustanova za socijalni smeštaj“, kaže Zoran Jović, direktor Centra i daoje da je njima, pre svega, bila potrebna „psihosocijalna pomoć.“

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.