Policija krije podatke o udesu u kome je policajac kolima udario decu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija krije podatke o udesu u kome je policajac kolima udario decu

Ni 10 dana nakon saobraćajne nezgode u kojoj je policajac kolima udario 4 devojčice na Bulevaru cara Konstantina u Nišu, niška policija i MUP odbijaju da kažu da li je reč o službenom automobilu i da li je policajac u trenutku udesa bio na dužnosti.

Na pitanja koja su im dostavljena mejlom još 8. juna, u danu kada se udes desio, a gde su novinari ukazali na aktuelnost teme, ni Policijska uprava, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu odgovorili.

Takav automobil, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "pežo 407", je godinama bio parkiran ispred ulaza u Policijsku upravu, na mestu gde se parkira službeni automobil načelnika Policijske uprave. Hteli smo da proverimo da li je reč o istom automobilu, pa i da saznamo ko je još bio u njemu u trenutku udesa - kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Podsetimo, u udesu koji se desio prošle nedelje, automobil, na kome su bile civilne tablice, je udario osnovce koji su sa đačkim torbama na leđima prelazili ulicu na pešačkom prelazu.

Jedna devojčica je bila teže povređena, dok su ostale srećom prošle sa manjim povredama.

Policijska uprava je tog dana saopštila da je automobilom upravljao njihov službenik M. K. (30), te da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio "teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

Tada su iz Policijske uprave tvrdili da još nemaju informaciju da li je M. K. u trenutku udesa bio na dužnosti, kao i da ne znaju da li je vozio policijski automobil.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.