Policajac osumnjičen za krađu 272 pištolja u Nišu uhapšen u Crnoj Gori

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2024, 15:16

Policajac osumnjičen za krađu 272 pištolja u Nišu uhapšen u Crnoj Gori

Zbog sumnje da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice u Durlanu, o čemu su Južne vesti prve pisale, policija je uhapsila policijskog službenika Policijske uprave u Nišu 38-godišnjeg D. M. On je uhapšen u Crnoj Gori, po raspisanoj međunarodnoj poternici Republike Srbije.

Osumnjičeni je uhapšen u saradnji pripadnika MUP-a Sektora unutrašnje kontrole sa policijskim organima Crne Gore i Interpolom.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je, po nalogu Višeg javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tužilaštva u Nišu, protiv osumnjičenog D. M. krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, u bekstvu je, saznaju Južne vesti.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.