Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2023, 11:04

Pola veka hip-hop kulture u Nišu uz Smoke Mardeljana, Marčela i “Who See”

Festival hip-hop kulture Dođi na amfi održaće se po 12. put u petak, 21. i subotu 22. jula na amfiteatru na Nišavi. Program će obuhvatiti crtanje grafita, takmičenje u basketu 1 na 1, plesne nastupe, neafirimsane izvođače, kao i glavni muzički program, koji će predvoditi Smoke Mardeljano, Marčelo, Who See i BCREW.

Iz Kom 018, koji organizuje festival kažu da će pored domaćih izvođača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i inostranstva, koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture, te dodaju da će glavni motiv ovogodišnjeg Dođi na amfi biti obeležavanje pola veka hip-hop kulture.

U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene Corvo iz Portugala, Drip Dealers iz Italije , di-džejevi Bokey i Costa, Kendi i Aristokrat Music Showcase, Who See iz Crne Gore, BCREW, Smoke Mardeljano i Marchelo i Band. Na festivalu će nastupati i mladi niški reperi Braga i Paranoja & Auslender - najavljuju organizatori.

Ulični basket 1 na 1, prema rečima organizatora, biće organizovan druge festivalske večeri, a takmičar koji osvoji prvo mesto dobiće novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara.

Takođe, kažu da je Dođi na amfi nastao iz ideje da se mladim i talentovanim ljudima omogući da nastupaju pred publikom, da se takmiče u različitim disciplinama i da drugačijim kulturnim sadržajem, promovišu pozitivne društvene vrednosti.

Festivalski program će i ove godine biti besplatan za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.