Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

Jedna od najmlađih političkih stranaka, koju na republičkom nivou vodi Saša Janković, konačno je izabrala prvog čoveka u Nišu. Kako su objasnili u stranci, poverenika su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izabrali niški članovi stranke, a odluku je potvrdilo centralno rukovodstvo Pokreta.

Poverenik Milosavljević navodi da će se u subotu od 9 do 21 sat u prostorijama PSG upoznati sa svim zainteresovanim članovima i simpatizerima stranke i zajedno napraviti plan delovanja u gradu. Jedan od prioriteta biće mu, navodi, formiranje povereništva u svim niškim opštinama.

Katastrofalna je situacija u gradu, i u pogledu Aerodroma, i u pogledu sednice Skupštine. Katastrofalna situacija je unazad duže vreme i što se tiče politike zapošljavanja i politike stranih poslodavaca koji dolaze u Niš, posebno prava tih ljudi koji rade kod tih poslodavaca, beznađe je upravo zbog toga - kaže Milosavljević.

Ističe i problem izvršitelja, a navodi da komunalna preduzeća, pošto već imaju pravnike, ne bi trebalo da uzimaju advokate i tako građanima “nabijaju” troškove na parnicama.

A namerno ljudima ostavljaju zastarele dugove da bi ušli u parnice - rekao je Milosavljević.

Kao advokat, Milosavljević pruža besplatnu pravnu pomoć građanima. Do prošle godine koristio je prostorije Crkve, a kako navodi, Grad je onda odbio da mu ustupi prostor za tu aktivnost, pa je u poslednje vreme koristio prostorije upravo PSG u Nišu.

I dalje ću na usluzi biti svima, sa posebnim akcentom na socijalno ugrožene, bez obzira na političko opredeljenje građana - navodi Milosavljević.

Novi poverenik PSG rođen je 1977, završio je Pravni fakultet na Univerzitetu u Prištini, bio je član niškog LAF-a, a Pravni centar koji pruža pomoć građanima registrovan je 2011.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.