Pokret SRCE: Ako gradska vlast u Nišu ne obezbedi Knjaževačku, blokiraćemo je

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2023, 10:26

Pokret SRCE: Ako gradska vlast u Nišu ne obezbedi Knjaževačku, blokiraćemo je

Iz Pokreta Srbija Centar u Nišu traže od nadležnih da objasne zašto ništa ne učine na unapređenju bezbednosti saobraćaja u Knjaževačkoj ulici, gde je pre nekoliko dana stradao još jedan pešak. Traže postavljanje kamera, adekvatnu signalizaciju, osvetljenje i sankcije za nasilne vozače, a ako se sve to ne desi, poručuju da su spremni da učine da ta ulica stane.

Dete koje su roditelji poslali u prodavnicu, devojka koja se vraćala sa Aranđelovdana i čekala zeleno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svetlo, starica koja ide na pijacu - svi oni, podsećaju iz Pokreta SRCE, poginuli su u Knjaževačkoj. Ove nedelje stradao je i 46-godišnji muškarac, na pešačkom.

Pokret Srbija Centar Niš zahteva od nadležnih u Gradskoj Upravi da objasne zašto u Knjaževačkoj ulici ništa nije urađeno po pitanju bezbednosti učesnika u saobraćaju, prvenstveno pešaka. Ovo nije problem koji se javio od pre nekoliko dana. U Knjaževačkoj već godinama ljudi ginu. I za sve te godine apulutno ništa nije preduzeto da se taj problem reši. Zadatak Gradske Vlasti je, između ostalog, i briga o bezbedosti građana Niša - navode iz Pokreta.

Od Gradske uprave traže da reši problem - postavljanjem kamera, sankcijama za nasilne vozače, kao i propisnim obeležavanjem i osvetljenjem. Dodaju da je sve što se dešava u Knjaževačkoj takođe posledica nasilja protiv kojeg građani protestuju.

Borimo se protiv toga da je ljudski život manje vredan od koruptivnog ćara za koji se vi borite. Ukoliko se ovaj problem ne reši, ukoliko se ništa ne preduzme po pitanju bezbednosti saobraćaja u Knjaževačkoj, Pokret Srbija Centar Niš će preduzeti sve zakonom dozvoljene radnje da Knjaževačka stane da bi se sačuvali životi - zaključuju iz Pokreta SRCE.

Podsetimo, poslednja saobraćajna nesreća u toj ulici desila se 19. jula, a ubrzo je u Kliničkom centru pešak koji je udaren na pešačkom prelazu preminuo. Vozač je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.