Poklonili već postavljene kamere

Izvor: JužneVesti.com, 14.Okt.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklonili već postavljene kamere

Iako su postavljene pre nekoliko meseci, kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja na Crvenom pevcu u Nišu policiji su zvanično poklonjene tek danas, a u Niš su tim povodom došli i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije.

Najavljivano je da kamere beleže prekršaje od septembra na svim kolovoznim trakama na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Nišu. Međutim, kako je rečeno danas, one su tek počele sa snimanjem i do sada nisu beležile prekršaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Kako je ranije već rečeno, za 12 kamera je izdvojeno 6,2 miliona dinara iz budžeta Grada.

Ponosni smo na činjenicu da je Niš drugi grad u Srbiji, posle Beograda, koji je na osnovu zahteva saobraćajne policije u Nišu obezbedio savremeni tehnički sistem za vizuelno praćenje saobraćajnih prekršaja - rekao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Nezvanično saznajemo da su razlog za odlaganje početka rada kamera proceduralne stvari, a Perišić je rekao da je već spremna dokumentacija za kamere koje će biti postavljene na novoj raskrsnici, ali nije precizirano na kojoj. Pretpostavlja se da je reč o raskrsnici kod Ureda.

Pripremili smo i pripremamo projekat i za treću raskrsnicu i želimo da Niš bude bezbedan grad - rekao je Perišić.

Kamere koje će biti na ovoj raskrsnici u najsavremenijem sistemu prepoznavanja tablica i za praćenje kretanja poslužiće nam da efikasnije i brže razotkrivamo i najteža krivična dela, a nadam se da ih neće biti - rekao je Stefanović.

Pored kamera, Grad Niš je policiji do sada donirao i nekoliko “ševroleta” i jedan kombi za Odeljenje saobraćajne policije.

Nakon primopredaje kamera, niškim ulicama je krenuo svečani defile policije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.