Izvor: Blic, 28.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklone sa svadbi prodaje na pijaci

Kada niški mladenci na svadbi dobiju šest pegli, sedam miksera, deset tostera ili 12 servisa tanjira, tu je Ivan Ristić da ih reši muka. On otkupljuje svadbene poklone i prodaje ih potom na svom štandu na pijaci. Posao se pročuo po Nišu, ali i po okolnim gradovima, pa mu se često dešava da mu direktno sa veselja stignu dva ili tri automobila puna raznovrsne, neraspakovane robe.



- Skoro mi je došao čovek sa 34 raznorazna paketa tanjira, a živi u jednosobnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanu sa ženom. Nisam sve otkupio, ali mi je bio zahvalan što sam ga rešio prepreka u stanu zato što su nedeljama preskakali oko 400 tanjira. Slično se zbilo i sa mušterijom koji je u dvoja kola doneo devet mikrotalasnih pećnica. Na svadbi od 400 gostiju dobio je deset pećnica, nije znao šta će s njima, a u prvom trenutku ni ja!? Jednu je zadržao za sebe, jednu mi je poklonio samo da otkupim ovo ostalo, što sam i učinio. Ma čuda se ovde dešavaju - komentariše Ivan.

Nesvakidašnji biznis započeo je tako što je prvo trampio robu koju ima za svadbene poklone što se, kasnije ispostavilo kao čist gubitak. Ima slučajeva gde se pogađa za robu i gde može da plati 25 do 30 odsto od realne cene, ali ima i onih mladenaca koji dođu samo da se otkače muke. Dešava se i da često bude primoran da odbije ponude jer se radi o stvarima koje posle ne bi imao kome da proda. Najčešće ne kupuje jastučnice, ćebad i druge tekstilne artikle jer to isto može da se nađe u kineskim prodavnicama. Ivan, kako kaže, ne može da se odbrani od raznoraznih lampi i bezvrednih slika.

Seća se on i kada mu je čovek nudio sat sa svadbe veličine šifonjera jer je bio visok 2,20 metara. Ponuda je bila i komplet palica za kriket. I dok Ivan priča neobične scene koje mu priređuju mladenci sa njihovim poklonima, do tezge je stigao mladi bračni par koji se bojažljivo raspitivao o mogućnostima da proda četiri daske za peglanje i tri servisa za ručavanje.

- Ljudi mogu da se naljute što pokušavamo ovo da prodamo, ali svi moraju da shvate da nam je potreban novac, a ne znamo šta ćemo sa ovolikim daskama - kažu ovo dvoje novopečenih supružnika koji su bili srećni jer su deo robe utrampili Ivanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.