Pojedina niška sela bez pijaće vode, Štab naložio hitno povezivanje na gradski vodovod

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2023, 15:10

Pojedina niška sela bez pijaće vode, Štab naložio hitno povezivanje na gradski vodovod

Žitelji niških sela u visinskim delovima Palilule godinama imaju muke jer nisu priključeni na gradski vodovod, imaju samo seoski, pa vodu ne koriste za piće. Iz Gradskog štaba za vanredne situacije kažu da su zato moguće zarazne bolesti tokom leta, pa se hitno izvode radovi na prevezivanju mreže. Put Gabrovac - Berbatovo biće od petka zatvoren za saobraćaj, a okvirni rok za završetak radova je 30 dana.

Kako meštani ne bi morali više sami da brinu o seoskom vodovodu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i kako ne bi došlo do širenja zaraze na visokim temperaturama, Štab je izdao nalog da se vodosnabdevanje uspostavi što pre.

S obzirom na to da se Gradskom štabu obratila Gradska opština Palilula sa zahtevom za hitno preduzimanje mera zbog nedostatka vode u visinskim zonama te opštine, odnosno nekoliko sela koja imaju veliki broj stanovnika i male dece, dat je nalog - navode iz Gradskog štaba.

foto: JV / Tamara RadovanovićRadovi su počeli, a radnici na terenu kažu da im je rečeno da treba da kopaju 8 kilometara, da su nekoliko puta naišli na tanke cevi seoskog vodovoda, kao i da trenutnim tempom ne mogu da iskopaju 10 metara dnevno, pa se put Gabrovac - Berbatovo zatvara od petka, 14. jula i biće zatvoren oko 30 dana, kažu iz Direkcije za izgradnju.

Put će biti zatvoren za saobraćaj radnim danima i subotom od 8 do 17 sati, a vozila će biti preusmeravana na alternativni pravac.

Podsetimo, u Vukmanovu, Berbatovu i Gabrovcu bilo je proglašeno i višemesečno vanredno stanje zbog neispravnosti vode za piće. Iz JKP Naissus kratkotrajno rešenje nalazili su u slanju cisterne sa vodom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.