Poezija na dijalektima srpskog jezika

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poezija na dijalektima srpskog jezika

Stihove na različitim dijalektima srpskog jezika pesnici će čitati u petak 14. avgusta u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu na četvrtom festivalu “Preobražensko pojanje”.

Festival će početi u 18 sati okruglim stolom na temu “Književno stvaralaštvo na dijalektu” na kome će učestvovati Nedeljko Bogdanović, Zoran Vučić, Vlasta Cenić, Bajram Saitović i Milivoje Krstić.

Potom će od 19:30 u dvorištu biblioteke dobitnici nagrade „Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << baštine”, dobitnici priznanja „Slovo hvale i zahvale”, pesnici iz zemlje i dijaspore čitati svoju poeziju na dijelektima.

Na festivalu će biti izložene i knjige stvaralaca na dijalektu, a program će upotpuniti i pevačka grupa KUD“ Abrašević“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.