Podrška inicijativi za prvi durlanski park i preko onlajn peticije

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021, 13:21

Podrška inicijativi za prvi durlanski park i preko onlajn peticije

Svi koji žele da podrže zahtev da međublokovski prostor pored škole i obdaništa u niškom naselju Durlan zvanično dobije status parka, to sada mogu da učine i preko interneta potpisivanjem onlajn peticije, objavili su iz Inicijative "Zeleni zid". Sa akcijom prikupljanja potpisa na štandu u Knjaževačkoj nastavljaju svake subote do kraja maja.

Akcija skupljanja potpisa za prvi durlanski park na štandu u Knjaževačkoj ulici počela je 15. maja i trajaće svake subote do >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 29. maja, a svoj potpis na tu peticiju i podršku inicijativi, građani će ubuduće moći da pruže i popunjavanjem onlajn peticije na internetu, objavili su iz "Zelenog zida".Građani se najpre ujedinili da očiste prostor oko zgrada, a sada i da ga pretvore u park; foto: "Zeleni zid" Niš;

Na samu ideju da najpre počiste međublokovski prostor u naselju, a zatim i zatraže da dobije status parka, kažu da su došli zato što u Durlanu ne postoji nijedan gradski park u kojem bi stanari sa svojom decom mogli da provode slobodno vreme na zdrav i kvalitetan način.

Podstakao ih je i manjak uređenog i zelenog ambijenta, kao i nedostatak prostora bez automobila, otpada i betona, dodaju stanari.

U našoj ulici se nalazi obdanište i osnovna škola, a ne postoji ni jedan uređeni gradski park! Javne, zelene površine u stambenim gradskim blokovima su jedina veza između nas i prirode. Grad Niš se kroz sva svoja planska i strateška dokumenta opredelio za očuvanje postojećih i formiranje novih zelenih površina i gradskih parkova - te je ovo prava prilika i za grad Niš da ta opredeljenja i ciljeve i realizuje - kažu iz "Zelenog zida".

Akcija čišćenja bila uspešna uz pomoć stanar i eko-aktivista; foto: "Zeleni zid" Niš;Ističu da će sa glavnim zahtevom - da javna međublokovska zelena površina zvanično dobije status gradskog parka, uz potpise građana izaći pred nadležne. Kako su ranije iz Opštine Pantelej odgovorili Južnim vestima, biće sagledane sve realne mogućnosti da se međublokovski prostori, zavisno od površine, dodatno ozelene, urede i održavaju na adekvatan način.

Inače, samoj inicijativi prethodila je akcija stanara i eko-aktivista, koji su očistili prostor oko zgrada u blizini škole "Miroslav Antić" i predškolske ustanove "Kolibri", za koji sada peticijom traže da dobije zvaničan status parka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.