„Podeli osmeh“ i druge akcije u susret Danu mladih Grada Niša

Izvor: RadioCity.rs, 31.Avg.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Podeli osmeh“ i druge akcije u susret Danu mladih Grada Niša

U susret Danu mladih Grada Niša članovi Kancelarije za mlade sprovode tokom ove nedelje različite aktivnosti. U saradnji sa volonterima Psihološkog savetovališta za studente na platou ispred Kalče su kroz aktivnost „Podeli osmeh“ radili psihološke testove, delili propagandni materijal i informisali mlade o mentalnom zdravlju.
Cilj ovih aktivnosti je da se Psihološko savetovalište za studente učini pristupačnije mladima, kako bi shvatili njegov značaj i mogućnosti. Kristijan >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Pešić, psiholog i volonter SOS sektora kaže da se u Savetovalištu sprovodi, na neki način, vršnjačka edukacija, što je veoma pozitivno.

„Kada mladi dođu kod nas u Savetovalište svi smo ravnopravni, nema zakazivanja, ali ni osuđivanja i etiketiranja. Svi smo bliski po godinama, i po razumevanju, pa možemo lakše da shvatimo problematiku sa kojom nam se javljaju“, priča Pešić za City radio.
Inače, proteklog vikenda je, na samom startu Nedelje mladih, održan prvi humanitarni turnir u basketu. Ovaj turnir u igri “3 na 3“ poneo je slogan NURDOR-a „Ja se borim“, a sav prihod namanjen je izgradnji novog dečije hemato-onkologije u Nišu. Takmičilo se 25 ekipa u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, te je od kotizacija sakupljeno 50 hiljada dinara.

Podsetimo, u ponedeljak su otvoreni Klub za traženje posla i Centar za informisanje i profesionalno savetovanje u TC „Kalča“.
Takođe, u saradnji sa Udruženjem građana za razvoj socijalne i obrazovne inkluzije „Drugačiji zajedno“ svi zainteresovani mogli su da posete socijalni klub “Kolačić kafe“, probaju kafu i bakin kolač i druže se sa radno angažovanim mladim osobama sa intelektualnim smetnjama.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.