Počinju Dani arhitekture Niša

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju Dani arhitekture Niša

Izložbom “Trijenale arhitekture Niša 2018”, koja predstavlja presek arhitektonskog stvaralaštva jugoistočne Srbije u periodu od 2015. do 2018. godine, večeras će u 19 sati u Oficirskom domu početi mesec arhitekture u Nišu.

Kako navode u Društvu arhitekata Niša, koja je organizator zajedno sa Inženjerskom komorom Srbije, za "Trijenale" je selektovano 84 radova u pet kategorija.

Radovi su u kategorijama arhitektonske realizacije, arhitektonski projekti, enterijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << – realizacije, studentski radovi i publikacije. Na dan otvaranja žiri objavljuje po tri nominacije u svim kategorijama, a na samom otvaranju proglašava pobednike u svakoj od kategorija, kao i dobitnika Velike nagrade Trijenala - kažu u Društvu arhitekata Niša.

19. Dani arhitekture Niša trajaće do kraja oktobra, a u previđeno je održavanje nekoliko izložba i predavanja, namenjenih prvenstveno pripadnicima arhitektonske struke, ali i široj javnosti. Najavljene su i promocije glasnika Arhitekt i Arhitektonskog vodiča 100 Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.