Počinju Dani Branka Miljkovića 2014

Izvor: RadioCity.rs, 28.Maj.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju Dani "Branka Miljkovića" 2014

Grad Niš ove godine 43. put dodeljuje Nagradu "Branko Miljković" za najbolju pesničku knjigu u prethodnoj godini. Najboljom knjigom u 2013. godini ovogodišnji žiri je proglasio knjigu Dejana Ilića „Katastar“.
Dodela nagrade je deo manifestacije "Dani Branka Miljkovića" koja predstavlja niz književnih događanja, a sve u čast velikom pesniku. Niški kulturni centar, kao Ustanova zadužena za organizacione poslove u vezi sa Nagradom, spremila je program.
Manifestaciju "Dani Branka Miljkovića" otvara program Pozorišne redakcije NKC-a, u četvrtak 29. maja, u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Nišu, sa početkom u 20:00 sati.
Urednica ove redakcije Ljiljana Milanović nastavlja ciklus javnog čitanja neobjavljenih drama. Za ovu posebnu priliku pripremila je Javno čitanje drame Vidosava Petrovića "Prejaka reč".

Dramu je režirao Marko Đurić uz podršku Ivana Vukovića, a uloge su poverene glumcima Narodnog pozorišta u Nišu. U ulozi Branka Miljkovića čućemo mladog Miloša Cvetkovića, a u ostalim ulogama su: Aleksandar Đinđić, Marko Marković, Marjan Todorović, Aleksandar Mihailović, Dejan Cicmilović, Borjanka Ljumović.
Ovom prilikom priključujemo se humanitarnoj akciji prukljupljanja pomoći za područja u Srbiji ugrožena poplavama i pozivamo publiku da, ukoliko su u mogućnosti, sa sobom ponesu flašu vode, koju ćemo mi uputiti tamo gde je potrebno.
Najvažniji i najsvečaniji događaj je uručenje Nagrade Dejanu Iliću. Nagradu će na svečanosti u Gradskoj kući, početkom juna, uručiti gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. O tačnom datumu svečanosti javnost će naknadno biti obaveštena.

Drugo događanje je Izložba knjiga svih dobitnika Nagrade "Branko Miljković". Izložbu će u knjižari NKC-a "Branko Miljković" otvoriti Goran Stanković, i sam dobitnik ove značajne Nagrade 1999. godine.
Izložbu prati zbornik Nagrada "Branko Miljković" – Dobitnici, u izdanju Niškog kulturnog centra i Filozofkog fakulteta u Nišu. Autor izložbe i priređivač zbornika je Lidija Marinković. Izložba će biti otvorena odmah posle dodele Nagrade i trajaće tokom juna.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grigorije Božović" za Draga Kekanovića

Izvor: B92, 28.Maj.2014

Kulturni centar “Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku ove godine prvi put dodeljuje književnu nagradu "Grigorije Božović" za najbolju pripovetku pisanu u duhu Grigorijeve pripovedne proze, objavljenu na srpskom jeziku u 2013. godini...Olja Ivanjicki "Grigorije Bozović"..Na konkurs, koji je objavljen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.