Počinje zaprašivanje protiv komaraca u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zaprašivanje protiv komaraca u Nišu

Prvo zaprašivanje protiv komaraca u blizini niških reka i bara ove godine počeće u četvrtak 14. aprila, i to larvicidnim tretmanom, a kako kažu iz preduzeća koje je zaduženo za taj posao, preparat koji će koristiti je neškodljiv.

Larvicidni tretman, prvi po redu, trajaće do subote 16. aprila, a obaviće ga ekipe preduzeća “Sanit M&M” koje će na terenu tih dana biti od 8:30.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - kažu u “Sanitu”.

Napominju da će u slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika zaprašivanje biti odloženo za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni za tretman.

Inače, prskanje protiv komaraca ove godine počeće dve nedelje ranije u odnosu na prošlu godinu.

14. april

Opština Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke,bKutinske, Nišave (od vikend naselja Ostrovica do naselja Nikola Tesla) i mrtvaja kod Niške Banje.

Opština Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka, od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

15. april

Opština Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka i Nišave (od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti).

Opština Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave (od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu),                       priobalje Južne Morave (od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom).

16. april

Opština Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave (od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu) i priobalje Južne Morave (od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava).

Opština Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Za dodatne informacije u vezi sa ovim tretmanom građani mogu da se obrate Preduzeću "Sanit" telefonom na brojeve 018-258-019 i 018-243-876.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.