Počinje sezona na vojnoplivačkom bazenu „Vrežina“

Izvor: RadioCity.rs, 24.Jun.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sezona na vojnoplivačkom bazenu „Vrežina“

Odluku da deca poginulih pripadnika Vojske, policije i Žandarmerije, ranjenih pripadnika Vojske, učenici sa Vukovim diplomama i studenti sa prosečnom ocenom 9 (devet) mogu besplatno na bazen, Gašić je doneo u dogovoru sa načelnikom Generalštaba i komandantom Kopnene vojske.
Vojnoplivačkibazen Vrežina nalazi se na desnoj obali Nišave, u naselju Donja Vrežina, na 7,5 km. od centra Niša. Bazen je povezan asfaltnim putem sa naseljem Donja Vrežina, sa jedne i naseljem Duvanište, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sa druge strane.
U organizaciji komande garnizona Niš, 1948. godine, izgrađena je školjka današnjeg bazena. Današnji izgled bazen dobija 1975. godine, kada su završeni svi građevinski objekti, a od 2007. godine nalazi se u nadležnosti 3. brigade Kopnene vojske.
Bazen ima vlastito filtersko postrojenje, sa 8 peščanih filtera i kapacitetom od 3. 600 litara u minuti. Postrojenje za 24 sata, dva i po puta prečisti svu vodu iz bazena, sa gubitkom od 10 %. Punjenje bazena vodom vrši se kombinovano i to iz vodovodne mreže bunara.

Celokupni bazenski kompleks zahvata površinu od oko 6 hektara, na kojoj se pored velikog i malog (dečjeg) bazena, nalazi i teren za mali fudbal, teren za mali fudbal na pesku, teren za odbojku na pesku, košarkaški teren, teren za tenis, teren za badminton, stolovi za stoni tenis, dečji mobilijar, svlačionice sa kupatilom i toaletom, ugostiteljski objekat sa dve bašte i ambulanta.
Bazen radnim danima radi od 11 do 19 sati, osim ponedeljkom kada neće raditi. Subotom, nedeljom i u dane praznika bazen će raditi od 10 do 19 sati.
Ulaz na bazen je tradicionalno besplatan prvog dana otvaranja sezone. Dnevna karta košta 150 dinara, dok je cena mesečne karte 1. 500 dinara.

Za sva profesionalna i penzionisana vojna lica postoji mogućnost kupovine sezonske karte po ceni od 1. 000 dinara, koja važi i za sve članove uže porodice.
O bezbednosti kupača neposredno pored bazena stara se spasilačka služba sastavljena od profesionalnih pripadnika Vojske Srbije iz garnizona Niš, obučenih i sertifikovanih za obavljanje dužnosti spasioca.
Organi unutrašnje službe i patrole Vojne policije, pored bezbednosti kupača, brinu i o obezbeđenju sredstava na bazenu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.