Počinje rekonstrukcija zgrade Pozorišta

Izvor: RadioCity.rs, 25.Maj.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rekonstrukcija zgrade Pozorišta

Nakon što su postavljene skele oko zgrade Pozorišta, radnici za manje od nedelju dana počinju sa skidanjem površinskog sloja fasade, a zatim nastavljaju sa krečenjem i sređivanjem dotrajale stolarije. U planu je i uređenje rasvete.
„Kao jedan od najreprezentativnijih objekata kulture u gradu, Narodno pozorište počinje prvo sa radovima.
Zgrada će da zablista jednim novim sjajem, ali će zadržati dosadašnji manir, neće biti eksperimenata po pitanju boje, jer moramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << radimo prema pravilima Zavoda za zaštitu spomenika“, priča za City radio Zoran Ilić, koordinator projekta rekonstrukcije.

Inače, kako je najavljeno početkom godine, jedanaest zgrada u Nišu koje bi trebalo da dobiju novo ruho su Gradska kuća, zgrada Simfonijskog orkestra, zgrada Milorada Vasića, zadužbina Bore Jovanovića, Narodni muzej, Pravni i Ekonomski fakultet i zgrade Železnice, Narodne biblioteke, Narodnog pozorišta, Grčkog konzulata, Crvenog krsta i Zavoda za plućne bolesti.
Rok za kompletan završetak svih fasada je 120 dana, a spoljašnjost Narodnog pozorišta će već krajem avgusta - početkom septembra biti kompletno osvežena.

Za ovaj projekat uređenja fasada Vlada Srbije izdvojila je 200 miliona dinara.
Uskoro i mala scena Narodnog pozorišta
Nakon što se reše imovinsko-pravni odnosi između Grada i Republike, počeće i izgradnja male scene Pozorišta, kapaciteta oko 140 posetilaca.
„U delu od službenog ulaza prema parkingu iza zgrade produžićemo zgradu još oko 10 metara, i proširiti je oko 20 metara, radiće se suterenski deo, prizemlje i sprat. S obzirom da smo u velikom problemu sa prostorom, na ovaj način dobićemo još oko 500 kvadrata, deo je za scenu, a deo za naše druge potrebe“, rekao je koordinator projekta rekonstrukcije Narodnog pozorišta.
Kako je naglasio Zoran Ilić, Narodno pozorište je trenutno u velikom kreativnom i građevinskom zamahu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.