Počinje obeležavanje “Plave nedelje” u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2023, 10:43

Počinje obeležavanje “Plave nedelje” u Nišu

Organizacija “Dan” i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom povodom Svetskog meseca autizma, od 2. do 7. aprila nizom aktivnosti obeležavaju “Plavu nedelju”.

Program počinje u nedelju 2. aprila; foto: Dan, GUPOAN Plava nedelja posvećena je osobama sa autizmom, a organizatori ističu da žele da izgrade inkluzivno društvo za osobe sa autizmom. Program počinje u nedelju 2. aprila akcijom “Bojimo plavom bojom” kada će u Narodnom pozorištu biti izvedena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << inkluzivna predstava “Zona Zamfirova”, koja je nedavno premijerno odigrana u Lutkarskom pozorištu.

Tokom cele nedelje planirane su različite aktivnost poput izložbi slika, sportskih i plesnih radionica i koncerta.

3. aprila u Niškom kulturnom centru biće otvorena izložba slika “Spektar kreativnosti”, a 5. aprila na Fakultetu sporta u fizičkog vaspitanja biće organizovana škola sporta “Spretno dete”.

U sali Specijalne škole Bubanj 6. aprila održaće se plesna radionica za decu i roditelje, a program se završava 8. aprila kada će biti prikazivani kratki filmovi o interesovanjima i veštinama dece i osoba sa invaliditetom, snimljenih u okviru kampanje ”Spektar naših boja - naš glas”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.