Počinje francuski filmski karavan Zločin i misterije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje francuski filmski karavan "Zločin i misterije"

Prikazivanjem filma Kriva u niškom bioskopu “Kupina” večeras će početi francuski filmski karavan - ciklus “Zločini i misterije”, a projekcije će biti održavane svakog utorka do 30. juna od 19 sati.

Nakon ovog filma, narednog utorka 16. juna na programu će biti Pupupidu iz 2011. godine, 23. juna biće prikazano ostvarenje Poslednja projekcija, a 30. juna dve epizode Crne serije rađene prema delu Didija Denenksa i Marka Vilara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Prva tri filma koja će biti prikazana zabranjena su za mlađe od 12 godina. Ulaz na sve projekcije je 100 dinara uz besplatne kokice.

Kriva (2008, 105’)

Režija: Leticia Mason

Opis: Advokatu Lisjenu Lamberu jednog dana ponuđen je posao života: da pripremi odbranu jedne žene, Blanš Granvil, osumnjičene da je ubila svog muža. Jedna osoba ih svake noći posmatra. To je Luj Berže, policijski inspektor. Svako od njih traži istinu, svako od njih se raspituje o ljubavi. Ko je ubica?

Pupupidu (2011, 102’)

Režija: Žerald Istaš Matje

Opis: On je Parižanin i uspešni pisac krimi romana. Ona je plavuša, ikona francuskog sira Belle de Jura, uverena da je u prošlom životu bila Merilin Monro… Kada se budu sreli u najhladnijem gradu u Francuskoj, Mutu, on je bez inspiracije a ona već mrtva.

Poslednja projekcija (2011, 81’)

Režija: Loran Ašar

Opis: Mladi Silven posvećuje svoj život jednom opštinskom bioskopu osuđenom na propast. On živi u podrumu bioskopa čiji je, ujedno, urednik programa, kinooperater i prodavac karata. Svake noći, posle poslednje seanse, on izlazi i izvršava ritualno ubistvo …

Crna serija

Epizoda: Zar ubijaju i disk-džokeje

Režija: Orso Mire

Opis: Medicinska sestra Krista vodi radio emisiju o osuđenicima za jednu parisku stanicu. Osuđen na veliki broj godina, Manu prihvata da odradi jedan posao za policiju koji bi mu omogućio ranije oslobađanje i potragu za svojim izgubljenim sinom. Njegov posao: infiltriranje u stanicu, čiji su direktor i jedan od animatora-Nes povezani sa opasnom kriminalnom grupom. Već pri prvom susretu, Manu i Krista se zaljubljuju jedno u drugo.

Epizoda: Kada grad ujeda

Režija: Dominik Kabrera

Opis: Po prvom dolasku u Pariz sa svojom rođakom Zinom, Sari se čini da su joj snovi ostvareni. Teška vremena joj nisu nepoznata, njen život je slikarstvo a njen idol Baskijat. Međutim, kada otkrije da je Zina ubijena udarcima šrafcigerom, odlučuje da joj je bilo dosta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Od danas radi otvoreni bazen na Spensu

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2015, 15:10

Otvoreni bazeni na Spensu počeće da rade u petak, 12. juna.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.