Počinje 5. Festival fantastike u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2023, 09:29

Počinje 5. Festival fantastike u Nišu

Festivalske nagrade za doprinos fantastici, Bazar fantastike, kreativne radionice, izložbe, filmovi iznenađenja, ali i kutak sa društvenim igricama očekuju Nišlije na 5. Festivalu fantastike “Vračevi i mačevi” koji će biti održan od petka, 12. do nedelje, 14. maja u Niškom kulturnom centru. Festival će u petak od 18 sati otvoriti niški pisac i umetnički direktor Festivala Miloš Petković.

Iz Udruženja ljubitelja fantastike Odro DrakoNiš koji, po 5. put, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << orgnizuju Festival fantastike, najavili su da će po prvi put imati i goste iz inostranstva.

Sve posetioce očekuje bogat program i, po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka ( i dobitnik nagrade “Artur Klark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski - rekli su organizatori.

Takođe, u NKC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” poznatog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića, kažu organizatori i najavljuju da će na Festivalu biti i zanimljivih predavača.

Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom - kažu organizatori.

Predsednik udruženja Boban Vučković i direktor NKC-a Srđan Savić najavljuju da će ulaz tokom svih dana trajanja Festivala biti besplatan

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.