Protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, šetnja glavnim ulicama, ori se “ostavke pa robija”

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2023, 18:47

Protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, šetnja glavnim ulicama, ori se “ostavke pa robija”

Učesnici trećeg protesta "Srbija protiv nasilja" u Nišu okupili su se ispred zgrade gradske Skupštine i krenuli ka Sudu, zajedno sa studentima koji su im se pridružili. Istaknuti su transparenti na kojima piše "protest je ispit", "stop nasilju nad Srbijom" i "Niš protiv nasilja", a Nišlije su minutom čutanja odale poštu svim stradalima u dva masakra.

Pre samog početka protestne šetnje među okupljenima orila se pesma Vostani Serbie.

Njima se prvo obratila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << aktivistkinja Danijela Vujošević, koja je govor započela minutom ćutanja zbog devete žrtve masakra kod Mladenovca, koja je juče podlegla povredama.

Vujošević je ponovo pročitala zahteve proteste, dok se ispred studenata obratila aktivistkinja i studetkinja Filozofskog fakulteta Anđelija Stanimirović.

Ona je poručila da studente neće oterati sa ulica, jer se bore za bolje društvo.

Rudar Nebojša Stanojević koji radi u aleksinačkom rudniku već 15 godina poručio je da su njegove pokojne kolege i prijatelji uskraćeni za pravdu, što je za njega bio povod da se priključi protestima.

Okupljanje Nišlija; foto: JVJedan 80-godišnji Nišlija rekao je da je i pored lošijeg zdravstvenog stanja morao da izađe na protest zbog svojih uverenja i kako bi svojim primerom podstakao i mlađe da se bore za svoja prava.

Izašao sam zbog neistina, zbog laži. Mislim da je dosta, jedan čovek odlučuje o svemu, a to tako ne bi smelo. Mladi treba da ustanu i da se bore za svoja prava, ne može ekonomijom da upravlja pravnik i obrnuto, sve je izgubilo smisla, jer se o svemu pita samo taj jedan čovek i za plate i za penzije i za zdravstvo - poručio je Nišlija.

Građani će, kako je ranije najavljeno, proći Sinđelićevim trgom do Suda, zatim Voždovom do Crvenog pevca, odatle Ulicom vojvode Mišića do kružnog toka kod Delte, pa Bulevarom Nemanjića i Ulicom 7. jula do Gradske kuće.Studenti ponovo na protestu; foto: JV

Među građanima se mogu videti narodni poslanik SSP-a Srđan Milivojević i predstavnici niške opozicije koji se kreću ka Sudu.

Inače, ovo je treća protestna šetnja kojom su građani Niša iskazali svoje nezadovoljstvo nakon tragedija koje su se dogodile u beogradskoj osnovnoj školi i mladenačkom selu.

Zahtevi protesta:

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.