Počelo saslušavanje osumnjičenih za napad nožem na nišavskom keju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo saslušavanje osumnjičenih za napad nožem na nišavskom keju

Nakon tri i po meseca otkako je na nišavskom keju izboden 25-godišnjak zbog antifašističke poruke na majici, počelo je saslušavanje osumnjičenih. Iskaze pred zamenikom tužioca, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dalo je prošle nedelje nekoliko njih, a još dvojica bi trebalo da budu saslušani krajem oktobra.

Uroš Janić je izboden na keju 21. juna. Policija je podnela 5 krivičnih prijava, među kojima je i ona protiv 33-godišnjeg napadača N. R, kome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se stavlja na teret nanošenje teških telesnih povreda, ali i protiv samog Janjića zbog učešća u tuči.

Međutim, saslušanja su čekala završetak godišnjih odmora. U Tužilaštvu kažu da su konačno počela.

Saslušano je nekoliko osmnjičenih prošle nedelje, a još dvojici je saslušavanje zakazano za kraj oktobra - podvlače u Tužilaštvu.

Podsetimo, osumnjičeni su prošli bez pritvora, što je niški advokat-krivičar i bivši predsednik suda Danilo Nikolić ocenio kao neopravdano. Nikolić je rekao da se za mnogo manja krivična dela određuje pritvor.

Ovo delo bilo je povod za dve antifašističke šetnje na keju koje je organizovao odbornik u niškoj Skuštini Srđan Nonić. Na prvoj se pojavila grupa mladića koji su uz nacističko salutiranje rukom uvis uzvikivali "Srbija Srbima", "Živeo Nedić", "Živeo Ljotić"...

Zbog tih šetnji i akcije uklanjanja grafita sa nacističkim porukama Noniću su na društvenim mrežama pretili i razbianjem glave.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.