Počele smene direktora klinika u KC Niš, Perišić kaže zbog boljeg funkcionisanja

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2020, 10:42

Počele smene direktora klinika u KC Niš, Perišić kaže zbog boljeg funkcionisanja

Dugogodišnjeg direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Bojana Lukića novi direktor Kliničkog centra Zoran Perišić je smenio i na njegovo mesto postavio doktora Dejana Mitića. Kao razloge navodi to što je bilo dosta pritužbi na rad GAK u Nišu,a najavljuje da to možda nije jedina smena u KC Niš i da će direktore menjati tamo gde funkcionisanje može biti bolje.

U timu Perišića za sada je jedan član promenjen. Kao razloge za smenu navodi pritužbe na rad GAK-a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i kaže da očekuje od novog direktora da te probleme reši.

Smatram Ginekologiju i dečije klinike najbitnijim delovima u funkcionisanju tog zdravstvenog dela sistema. Ima dosta pritužbi na rad Ginekologije, ne toliko stručnih, koliko na organizaciona dešavanja, na neljubaznost osoblja i smatrao sam da je Bojan ipak tu dosta dugo, da se možda malo i umorio, došlo je do zamora materijala i vreme je da osvežimo krv i da stavim čoveka koji će imati više energije da se uhvati u koštac sa svim tim problemima - navodi Perišić.

Za Lukićevog zamenika izabrao je doktora Dejana Mitića, koji od 1994. radi na Klinici, kako piše u njegovoj biografiji, a bio je načelnik Odeljenja za sterilitet i vantelesnu oplodnju od 2007. do 2013. godine i potom šef Odseka za vantelesno oplođenje.

Perišić kaže da ne namerava da promeni rukovodioce svih klinika u KC Niš, ali najavljuje da će smena biti tamo gde proceni da mogu bolje da funkcionišu.

Nisam dao nikakve rokove, ali sam održao prvi kolegijum pre nekoliko dana, sutra držim ponovo kolegijum sa direktorima klinikama. Hoću da vidim vizije njihovog razvoja, realne, ne spisak koji bi dali zlatnoj ribici. Treba obnoviti kadrove, opremu, ja stojim na raspolaganju za konstruktivne predloge i za ono što je izvodljivo - kaže Perišić.

Jedan od ciljeva je podmlađivanje klinika, kako kaže, jer ima više lekara koji su primljeni u KC Niš i koji tek treba da dobiju specijalizaciju, pa mu je cilj da napravi plan petogodišnjeg obnavljanja kadrova na svim klinikama za početak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.