Počela rekonstrukcija rekonstruisanog Rovčeta

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2023, 09:28

Počela rekonstrukcija rekonstruisanog Rovčeta

Deo od oko 10 miliona dinara koliko je ostalo nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća koji je bio februara ove godine, prema ranijim najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski biće utrošen za sređivanje Stadiona za male sportove "Omladina", popularno Rovče, koje je 2018. godine rekonstruisano. Nakon godina u lošem stanju, sređivanje je počelo skidanjem tartana sa terena, a iz Gradske kuće ne odgovaraju na pitanja do kada će trajati radovi i šta oni obuhvataju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Počelo novo sređivanje Rovčeta; foto: Nikola Đukić Januara ove godine na Portalu javnih nabavki objavljeno je “prethodno informativno obaveštenje” kojim se najavljuju "radovi na uređenju zone sporta i rekreacije u rovu Niške tvrđave - Rovče.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj najavila je tender, ali ga još nije raspisala. Zašto - odgovor na pitanje nismo dobili jer iz KLER-a ćute na pitanja novinara Južnih vesti.

Počelo novo sređivanje Rovčeta; foto: Nikola Đukić 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala. Početak radova na sređivanju, za šta je novac obezbeđen nakon svih rashoda posle organizacije Kupa Koraća, označen je objavom gradonačelnice na svojoj stranici na Fejsbuku.

Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i da sređujemo terene. Kao što smo najavili, novac od prodatih ulaznica sa Kupa “Radivoja Koraća” usmerili smo i u adaptiranje sportsko-rekreativnog centra Rovče. Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru - napisala je gradonačelnica.

Šta je sve planirano da bude urađeno, koliko će trajati radovi i da li će se i kada useliti Sportski savez Niša, kao što je najavljeno, nismo uspeli da saznamo jer iz Gradske kuće ne odgovaraju na pitanja novinara.

Podsetimo, rekonstrukcije terena prvobitno je bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine. Dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala.

Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.