Počela rekonstrukcija Donine česme u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2022, 16:18

Počela rekonstrukcija Donine česme u Nišu

Iako su iz Opštine Medijana najavili rekonstrukciju Donine česme 2023. godine, a nakon jednog neispunjenog obećanja da će značajni spomenik biti obnovljen na proleće ove godine, sa revitalizacijom se ipak krenulo ranije. Radovi su u toku, ali krajnji rok nije poznat.

Rekonstrukcija čuvene Donine česme koja se nalazi na uglu Episkopske i Rajićeve ulice konačno je počela i prema najavama iz Grada biće obnovljena od temelja do krova, u saradnji za Zavodom za zaštitu spomenika.Oštećena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i bez ukrasa; foto: JV/T. T.

Šta sve radovi podrazumevaju nije saopšteno, kao ni rok do kada će ona biti završena, a na njeno propadanje građani su ukazali još početkom godine.

Iz Grada su još tada najavili da će je obnoviti na proleće, jer u zimskom periodu nema uslova za izvođenje radova, ali do toga nije došlo.

Usledilo je novo obećanje iz Opštine Medijana da će je rekonstruisati 2023. godine, ali sudeći po stanju na terenu, uslovi su se stekli i radovi uveliko traju.

Inače Donina česma stara je skoro dva veka. "Preživela" je vreme Turaka, a nakon oslobođenja grada obnovljena je i dograđena, ali već nekoliko godina njen izgled ne podseća na nešto što je predstavljeno kao zaštitni znak grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.