Počela priprema za Koštanu čija se premijera očekuje na dan niškog pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2024, 16:47

Počela priprema za "Koštanu" čija se premijera očekuje na dan niškog pozorišta

Prva čitaća proba za predstavu Koštana Borisava Stankovića održana je danas u foajeu Narodnog pozorišta u Nišu, a planirano je da premijera ovog značajnog dela jednog od naših najznačajnijih pisaca bude na dan niškog teatra - 11. marta.

Prva čitajuća proba; foto: Narodno pozorište Niš Uloga Koštane poverena je Uni Kostić, a Hadži Tome Aleksandru Marinkoviću, dok će njegovog sina Stojana igrati Danilo Milenković. Marjan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Todorović je Arsa, predsednik opštine, Miroslav Jović je Mitke, brat Arsin, Miroljub Nedović glumi Marka, vodeničara Tominog, Evgenija Stanković je Kata, žena Hadži Tomina, Nađa Nedović Tekinder je Stana, kći Hadži Tomina, Natalija Jović je Vaska, kći Arsina, Nikolija Mičić glumi Kocu, Ivana Nedović je Magda, žena Markova, Maja Vukojević Cvetković je Salče, a Petar Miljuš glumi pandura.

Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Jana Maričić, scenograf predstave je Miodrag Tabački, a kostimograf Boris Čakširan.

Muziku će komponovati Božidar Obradinović, a za scenski pokret zadužen je Miodrag Krčmarik. Asistent režije je Nevena Dimitrijević, lektor je Nataša Ilić, a organizator predstave Ivana Stojanović.

Orkestar čine Aleksandar Stevanović koji svira harmoniku, Vojkan Dobrosavljević na klarinetu, Goran Savić na gitari, Predrag Branković koji svira bas i Nenad Tančić na perkusijama.

U planu je da predstava premijerno bude izvedena na Dan Narodnog pozorišta 11. marta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.