Po 6.800 dinara - mesečne stipendije za niške srednjoškolce i studente

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 14:27

Po 6.800 dinara - mesečne stipendije za niške srednjoškolce i studente

Skoro 120 niških srednjoškolaca i studenata dobilo je od Grada Niša godišnje stipendije koje će na mesečnom nivou iznositi 6.800 dinara. Pored toga, gradonačelnica Niša najavila je i moguće subvencije gradskog prevoza za srednjoškolce.

Ukupno 76 učenika niških srednjih škola, sa prosekom ne manjim od 4,50 i makar jednom nagradom na republičkom ili mađunarodnom takmičenju, dobilo je godišnje stipendije od Grada. Na taj način podržana su i 43 studenata Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu, sa prosekom iznad 9.Godišnja stipendija; foto: JV

Učenica Lana Danković ističe da joj stipendija, pre svega znači kao podsticaj za za dalji rad i napredak.

Definitivno je veliki podsticaj za dalje uspehe i želja da još više radim i trudim se, kako za sebe, da to bude veliki uspeh i da ja budem ponosna, tako i moji roditelji - Lana Danković iz Gimazije Bora Stanković.

Zapostavljeni Regionalni centri za talente; foto: JVJovan Zdravković iz Gimnazije Bora Stanković ove godine plasirao se na dva republička takmičenja iz biologije. Jedno od njih je i u pisanju naučnih radova u okviru Regionalnog centra za talente, koji se, kako smatra nepravedno, zapostavljaju i gase.

Pisanje naučnog rada je zahtevno, jer prvo treba da se nađe tema, sprovede istraživanje, zaključak i na kraju odbrana, što je vrlo interesantno, ali se malo polaže na to, deca vrlo malo idu, Regionalni centri se gase, a ne treba baš tako da bude. Stvrano je žalosno što se najmanje pažnje posvećuje tome, jer opet je to i neka priprema za fakultet - kaže Zdravković.

Ističe da mu je novčana pomoć manje važna i da je mnogo više zahvalan na satisfakciji koju dobija od Grada.

Uz čestitke nagrađenim stipendistima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, najavila je i moguće dodatne subvencije za srednjoškolce.

Ja neću da obećavam, ali ćemo verovatno od jeseni, od nove školske godine - neke subvencije i pomoć dati za srednjoškolce. Finansijski bolje stojimo u budžetu, pa ćemo imati mogućnost da vam pomognemo kada je gradski prevoz u pitanju - rekla je Sotirovski.

Kako je rekla, u planu je da subvencije za gradski prevoz važe za srednjoškolce bez obzira na to koje su dete u porodici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.