Po 16 škola i vrtića u Nišu opet radi, za sada nema mnogo dece

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 13:48

Po 16 škola i vrtića u Nišu opet radi, za sada nema mnogo dece

Produženi boravak za školarce i vrtići za decu do sedam godina nakon dva meseca ponovo su otvoreni, ali samo za decu koju nema ko da čuva, pa ih u niškim školama i vrtićima za sada nema mnogo. U ponedeljak, 12. maja, sa radom je počelo, kažu nadležni, 16 osnovnih škola i isto toliko vrtića.

Za produžene boravke ne vlada veliko interesovanje, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo, ali očekuje da ono bude veće kako vreme odmiče. Za sada, u svakoj od škola ima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jedne ili dve grupe đaka. U većini produženih boravaka ima od petoro do sedmoro dece, a izuzetak je Osnovna škola "Dušan Radović", u koju je sa prvim danom otvaranja stiglo njih 12.

Deca nemaju obavezu da nose zaštitnu opremu, ali učitelji, vaspitači i ostalo osoblje nosi, iako su, kaže Gejo, svi testirani na novi virus.

Učiteljice su sa njima, svi su testirani, roditelji prate svoju decu. Dovoljno je da nemaju temperaturu, da ne kašlju, da im ne curi nos i da su stabilni. Tada mogu da dođu. U vrtićima ima trijažnih sestara, koje takođe imaju beskontaktne toplomere - navodi načenik Školske uprave.

U vrtiće je krenulo, kažu u Predškolskoj ustanovi Pčelica, 189 dece, što je svega 2 % ukupnog broja. Grupe su sačinjene od troje do petoro dece.

Prethodnih dana pojedini roditelji su se požalili Južnim vestima da im je rečeno da jaslene grupe neće raditi. Ipak, u Pčelici kažu da primaju i decu mlađu od tri godine, te da se njih 26 juče vratilo u vrtiće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.