Planinarenje i skijanje na Vitoši iznad Sofije

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinarenje i skijanje na Vitoši iznad Sofije

Ljubitelji prirode koji žele da se u nedelju 3. aprila popnu na Černi vrh ili skijaju na bugarskoj planini Vitoši mogu da se za ovu planinarsku akciju niškog kluba "Mosor" prijave do kraja meseca.

Kako kažu u ovom klubu, Vitoša, koja se izdiže iznad Sofije, ima odlične uslove za planinarenje, alpsko i nordijsko skijanje, ali i za opuštanje i boravak u prirodi.

Kretanje ćemo započeti na nadmorskoj visini od 1.840 metara odakle se zimskom planinarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stazom prenjemo do Černog vrha na 2.290 metara - kažu organizatori.

Do vrha su, kažu iskusni planinari, potrebna oko 3 sata umerenog hoda, a tamo se nalazi planinarski dom "Kukavičje gnezdo" koji je izgrađen još 1932. godine.

Po izlasku na Černi vrh pravimo kratku pauzu i nastavljamo do vrha Skoparnik na 2.226 metara koji je udaljen nekih 45 minuta jugoistočno od Černog vrha - kažu u "Mosoru".

Onima koji odluče da skijaju na raspolaganju će biti staze ukupne dužine 29 kilometara od kojih najduža ima 5 kilometara.

Dnevni ski-pas košta 36 leva ili 2.150 dinara, poludnevni je 22 leva ili 1.350 dinara, dok iznajmljivanje kompletne ski-opreme košta 20 leva ili 1.250 dinara.

Za popodne su planirane slobodne aktivnosti u Sofiji.

Izletnici će iz Niša poći autobusom sa parkinga preko puta Gradske kuće na Trgu Petra Bojovića u 3 sata noću,

Troškovi puta po ceni od 1.650 dinara obuhvataju i međunarodno putno osiguranje i usluge organizatora puta i vodiča na planini.

Zainteresovani za učešće u akciji mogu da se prijave u sredu 30. marta od 17 do 18 sati na sastanku PAK "Mosor" u Sportskom savezu Niša u Ulici Strahinića Bana ili do 31. marta telefonom na brojeve Dragana Mitrovića 063 414 836 i 064 538 14 22, na koje mogu dobiti i dodatne informacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.