Planinarenje do suvoplaninskih ostrva

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinarenje do suvoplaninskih ostrva

Oni koji žele da na planinarskoj akciji „Ostrva Suve planine“ 24. oktobra obiđu tri vrha i dva kanjona treba da se niškom Planinarskom klubu „Železničar“ za učešće prijave do 21. oktobra.

Kako najavljuju organizatori iz ovog i Planinarskog kluba „Ruj 1706“ iz Babušnice, ljubitelji prirode će na akciji stići na 761 metar visoku Đurđevicu ili Prvi Sip, 765 metara visok Drugi Sip, kao i i Jaglište ili Treći Sip od 705 metara, a uživaće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u pogledu na kanjon Buk na Kembelevačkoj reci i na kanjon Skokovi na Ralinskoj reci.

Kako objašnjavaju iskusni planinari, kada se pođe od Ljuberađe prema Babušnici, u ataru sela Gorčinici, izgleda kao da se Suva planina nastavlja preko reke.

Odatle, ka jugoistoku, u pravoj liniji od glavnog grebena Suve planine, jedan za drugim uzdižu se tri vrha slične visine, kao ostrva, malo udaljena od Suve planine, usred lužničkih polja – opisuju planinari „Železničara“.

Planirana staza dužine 15 kilometara u najvećem delu je šumska i sasvim prohodna.

Zainteresovani mogu da se prijave vođi akcije Miroslavu Dokmanu telefonom na broj 062/205-977 ili pomoćniku vođe akcije Nenadu Stevanoviću telefonom na broj 062/637-771.

Troškovi prevoza koštaju 600 dinara.

6:00 - Polazak sa parkinga kod Gradske kuće na Trgu vojvode Petra Bojovića

8:00 – polazak na uspon iz sela Gorčinci

16:30 – dolazak u selo Strelac

17:30 – polazak za Niš preko Babušnice i Bele Palanke

20:30 – 21:00 – dolazak u Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.