Pirotskom pozorištu Gran pri na festivalu “Mali Joakim”

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotskom pozorištu Gran pri na festivalu “Mali Joakim”

Predstavi “Mali princ” Narodnog pozorišta iz Pirota pripao je Gran pri festivala “Mali Joakim”, kao i pet nagrada. Stručni žiri je dodelio i specijalnu nagradu za posvećeno partnerstvo u igri Biljani Radenković i Stefanu Mladenoviću, koji su deo niškog Lutkarskog pozorišta.

Osim glavne nagrade za najbolju predstavu festivala, iz pirotskog pozorišta nagrađeni su i David Alić za najbolju režiju, Milica Grbić Komazec za najbolje kostime, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a glumačke nagrade dobile su Kristina Tomić i Marta Keler.

“Mali princ” je predstava za decu i odrasle, rađena po tekstu Antoana De Sent Egziperija. Mali Princ je dečak koji ne gleda očima već srcem i zbog toga je on veliki. Svakom društvu je potreban jedan Mali Princ koji će biti opomena, kao zvezda vodilja, kao nada za dobrotu – navodi se u sinopsisu predstave.

Stručni žiri je na 9. Festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” dodelio i Specijalnu nagradu glumcima Lutkarskog pozorišta iz Niša za uloge Miša i Zeca u predstavi “Čudesna družina jedne stonoge”. I Nišlije nagrađene na festivalu "Mali Joakim"; foto: promo

Nagradu su dobili uz obrazloženje da ovo dvoje glumaca konsekventno sprovode odnos i nude atraktivnu i plemenitu igru savremenom, mladom gledaocu – navodi se u saopštenju.

Rediteljka Mia Knežević, kostimograf Jelena Tomašević i glumac Milutin Vešković činili su stručni žiri.

Festival “Mali Joakim” osnovala je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije prošle godine, sa ciljem unapređivanja i afirmacije profesionalnog dramskog stvaralaštva namenjenog deci i mladima. Do ove godine, bio je deo programa festivala “Joakim Vujić” - dodaje se u saopštenju.

Kraljevačko pozorište imalo je čast, kako se navodi u saopštenju, da bude prvi domaćin ovogodišnje samostalne smotre najprestižnijih pozorišnih predstava. Oni su od 12. do 19. novembra ugostili pozorišta iz Kruševca, Lazarevca, Užica, Kragujevca, Pirota, Kraljeva, Niša i Kragujevca i brojne goste festivala.

Deseta, jubilarna smotra, održaće se naredne godine u Kruševcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.