Petak u Nišu obeleželi Vasil Hadžimanov i Bohemija uz zvuke džeza i pop-roka 

Izvor: JužneVesti.com, 16.Dec.2023, 13:47

Petak u Nišu obeleželi Vasil Hadžimanov i "Bohemija" uz zvuke džeza i pop-roka 

Ljubitelji džeza i alternativnog, psihodeličnog pop-roka u Nišu imali su prilike sinoć da prisustvuju koncertima Vasila Hadžimanova u Kući Julijana Djupona i benda Bohemija u klubu Feedback. Koncerti su počeli oko 22 sata, a obeležili su ih velika posećenost i energija izvođača.

foto: N. Đ. Vasil Hadžimanov, zajedno sa svojim bendom, "preplavio" je prostor Kuće Julijana Djupona zvucima džeza, fuzije i etno elemenata. Svirajući svoje kompozicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vasil je demonstrirao virtuoznost na klaviru i u rasprodatom prostoru pokazao zbog čega je njegov uticaj na srpsku džez muziku i dalje prepoznatljiv.

Bend je očarao prisutne svojom izuzetnom tehnikom i očiglednom sinergijom na sceni, te su uspeli da opravdaju atribut jednih od najpriznatijih džezera u Srbiji. Predanošću, preciznoću izvođenja i energiji koja je pulsirala kroz svaku notu osvojili su srca niških ljubitelja džeza, koji su tokom celog koncerta izvođače pozdravljali aplauzima.

Koncert u Nišu svakako će mi ostati urezan u pamćenu kao jedan od vrhunskih događaja ove godine. Izuzetan talenat i njihova predanost muzici bilo mi je emotivno slušati, a s druge strane bilo je takođe emotivno i iz razloga što će ovaj koncert biti jedan od poslednjih događaja koji će se dogoditi u Kući Julijana Djupona - rekla je Nišlijka.

Bend "Bohemija" u "Feedback"-u; foto: N. Đ. U drugom delu grada u klubu Feedback, u isto vreme kada i nastup Vasila Hadžimanova, počeo je i koncert niškog benda Bohemije, koji je autentičnom fuzijom žanrova potvrdio status jednog od popularnijih lokalnih bendova.

Dinamičnim gitarskim deonicama, ritam sekcijom i harizmatičnom pojavom na sceni, bend je nivo energije održavao tokom celog koncerta, što je publika pozdravljala pevanjem stihova njihovih pesama i aplauzima.

Inače, “džezomanija” iz Niša preseliće se večeras od 20 sati u veliku salu Doma kulture u Aleksincu kada će takođe jedan od najpopularnijih džez sastava iz Srbije Eyot održati koncert, a cena ulaznica koštaće 200 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.