Pešić: Metalcu pun respekt

Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Metalcu pun respekt

Crvena zvezda - Metalac. Četvrtfinalni meč Kupa Koraća u Nišu spada u red onih duela u kojima je sve već viđeno. Ipak, da li je baš tako? Crveno-beli, koji su imali nekoliko jakih propadanja tokom ovosezonskog leta, imaće priliku da pokažu kako su izvukli pouke protiv rivala koji zaslužuje respekt.



Trener Svetislav Pešić istakao je da njegova ekipa na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu putuje sa mnogo motivacije i ambicija.

Pešić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao i da to takmičenje dolazi u nezgodnom trenutku po njegov tim. Crveno-beli na turniru u Nišu neće moći da računaju na povređene igrače Lorensa Robertsa i Marka Marinovića. Manje povrede imaju i Boris Bakić i Mirko Kovač, dok kapiten Tadija Dragićević, prema rečima Pešića, još traži pravu igru posle duge pauze zbog povrede.

- Košarkaški savez Srbije nam takođe nije dozvolio da za Kup registrujemo Stivena Markovića. Ne poznajem propise dovoljno da bih komentarisao takvu odluku, a i ne želim da se opterećujem tim. Biće ovo ipak veliki izazov za nas, jer ako želimo do trofeja, treba u tri dana da odigramo tri utakmice. Igraćemo s velikom motivacijom, puni ambicija. Trenutak jeste nezgodan, ali je moj posao da iz ekipe izvučem maksimum.

Metalac nije velika enigma?

- Metalac je ekipa u pravom smislu te reči. Igrali smo u septembru s njima i izgubili iako smo bili domaćini. Iskusni su, imaju jasan koncept, u Svislajon ligi Srbije pobedili su i Lajonse i Napredak, direktne rivale za najviši plasman - ocenio je Pešić.

- Mala prednost jeste na našoj strani, ali Metalac nije autsajder. Moraćemo da zaista damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede.

U prvom meču današnjeg programa Železnik igra protiv Lajonsa. Jedno je sigurno i taj meč doneće puni užitak ljubiteljima košarke na jugu Srbije.

Icić: Čačak pre Zvezde

Trener Metalca Aleksandar Icić izjavio je da se njegov tim ne predaje unapred iako je Crvena zvezda favorit.

- Nama je naredna prvenstvena utakmica sa čačanskim Borcem u Svislajon ligi Srbije prioritet, ali ćemo i protiv Crvene zvezde dati sve od sebe - rekao je Icić.

Bek šuter Predrag Marković sanirao je povredu Ahilove tetive, zbog koje je izostao u pobedi Metalca protiv vodećih Lajonsa u Vršcu, ali je u Nišu neizvestan nastup krilnog centra Vuksana Gagovića, koji je bolestan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.