Perišić naredio, zaposleni odgovaraju - o zabrani mobilnih telefona u niškom Porodilištu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2023, 18:51

Perišić naredio, zaposleni odgovaraju - o zabrani mobilnih telefona u niškom Porodilištu

Na osnovu naredbe v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Zorana Perišića mobilni telefoni su u niškom Porodilištu zabranjeni od 3. aprila, prema zvaničnim podacima. Odluka je doneta u skladu sa Zakonima i Statutom, navode iz UKC Niš, a odgovornost za nepoštovanje naredbe snose samo zaposleni i radno angažovani u ovoj ustanovi.

Nakon vesti o tome da su odnedavno i u pripremnim sobama niškog Porodilišta, gde neke žene borave satima, pa i danima, zabranjeni mobilni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << telefoni, građani su imali niz pitanja.

Novinari su zato uputili zvaničan Zahtev Univerzitetskom kliničkom centru Niš u kome su se našla neka od najvažnijih pitanja.

Naredba o strogoj zabrani unošenja mobilnih telefona; foto: UKC Niš U odgovoru UKC Niš navodi da je naredbu 3. aprila doneo v. d. direktor Zoran Perišić.

Na osnovu Člana 24. Statuta Univerzitetskog kliničkog centra Niš, izdajem naredbu - strogo se zabranjuje unošenje mobilnih telefona i putnih torbi sa stvarima u Porodilište OJ Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Niš - odeljenje perinatologije. Naredba stupa na snagu odmah - piše u naredbi.

Koje su sankcije za porodilje koje ovu zabranu prekrše - iz odgovora se zaključuje da one neće biti kažnjene, već samo zaposleni.

UKC Niš, odnosno direktor ili Upravni odbor UKC Niš donose opšte i pojedinačne akte u skladu sa Zakonima RS, čiju primenu sprovode zaposleni i u slučaju nepoštovanja istih, povlači odgovornost samo zaposlenih i radno angažovanih lica u UKC Niš - odgovaraju.

Na kraju ističu da je unošenje ličnih stvari, među kojima su i mobilni telefoni, zabranjeno u svim operacionim blokovima UKC Niš, uključujući sale i pripremne blokove i to isključivo iz sanitarno-epidemioloških razloga.

Podsetimo, kako je Perišić nedavno pojasnio - ovu odluku je doneo, jer je bilo kovida među novorođenčadima, a da je mogući put prenosa bio upravo preko mobilnih telefona koje su majke razmenjivale.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.