Perišić najavio tajnog investitora za novi akva-park

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić najavio "tajnog" investitora za novi akva-park

Po ko zna koji put gradske vlasti Niša najavljuju izgradnju akva-parka na Loznom kalemu. Gradonačelnik Zoran Perišić najavio početak radova za jesen, ali nije želeo da kaže ko će ga navodno graditi.

Ime investitora gradonačelnik Perišić je obećao da će otkriti naredne nedelje.

Perišić tvrdi da se investitor obratio se Gradu takozvanim "pismom o namerama" i predlogom "memoranduma o razumevanju", a da, kako kaže, stručne službe trenutno razmatraju ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predlog.

Potencijalni investitor je već 2 puta bio na razgovoru, i njegov interes je vrlo jednostavan. U planu je izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena na 6,5 hektara. Čitav plan je vrlo realan i ostvarljiv. Kad se bude napravio akva park, ubeđen sam da će i okolno zemljište dobiti na vrednosti- kaže Perišić.

O investitoru koji je za sada obavijen velom tajne, na osnovu šturih informacija gradonačelnika, zna se samo da “privodi kraju izgradnju jednog akva parka na našim prostorima”.

Po generalnom urbanističkom planu, pored izgradnje akva parka, lokacija Lozni kalem ukupne površine 15 hektara, predviđena je i za izgradnju sportskih terena, hotela sa spa centrom i tržnog centra. Jedan deo parcele je opredeljen za fabriku lake industrije.

Podsetimo, priča o izgradnji akva parka na Loznom kalemu je otpočela u vreme kada je gradonačelnik bio Smiljko Kostić.

Zemljište je tada godine prodato firmi čiji je vlasnik bio italijanski privrednik Mauricio Zamparini, vlasnik fudbalskog kluba "Palermo" i tadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza Italije. Međutim, gradonačelnik je poništio prodaju, smatrajući da je cena po kojoj je zemljište prodato bila niska.

Zatim je 2010. godine to zemljište od Grada kupio "Italnis" da bi na tom prostoru bio izgrađen akva park. U međuvremenu je, početkom 2013. godine, "Italnis" odustao od investiije, a Nišu je vraćena ta parcela.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.