Penzionisani inspektor Blagotić podneo krivične prijave protiv sudija Upravnog suda

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2021, 13:09

Penzionisani inspektor Blagotić podneo krivične prijave protiv sudija Upravnog suda

Zato što su u razmaku od nekoliko godina u istom predmetu i po istoj stvari doneli različite presude, penzionisani inspektor niške policije Nebojša Blagotić podneo je krivične prijave protiv sudija Upravnog suda, odeljenja u Nišu. Za njega je to, kako kaže, tipičan primer nepoštovanja vladavine prava i to od sudija Upravnog suda.

Sudije su 2017. godine donele presudu kojom su konstatovali da je Blagotićev prestanak radnog odnosa u MUP-u bio nezakonit, suprotan odredbama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zakona o policiji.

Shodno odredbama Člana 7. Zakona o upravnim sporovima, pomenuta presuda je pravosnažna i protiv iste se ne može izjaviti žalba - kaže Blagotić.

Međutim, iste te sudije su jula 2020. godine donele novu presudu kojom konstatuju da je Blagotić penzionisan u skladu sa odredbama Zakona o policiji, odnosno na zakonit način, iako prva presuda iz 2017. godine nije ukinuta ni u jednom sudskom postupku, niti je pokrenut bilo kakav postupak za njeno ukidanje.

Napred navedeno ukazuje na očigledno nezakonito postupanje sudija Upravnog suda, odeljenja u Nišu, zbog čega sam ja podneo i krivičnu prijavu. Inače, predstavlja i tipičan primer nepoštovanja vladavine prava od strane sudija Upravnog suda. Postavlja se pitanje zašto su oni to uradili, da li im je obećano neko bolje mesto u pravosuđu, da li su dobili poklon ili su to uradili pod pritiskom? - pita Blagotić.

Inspektor Blagotić je nekoliko dana pre junskih izbora 2020. godine vraćen privremeno na posao u nišku policiju rešenjem Višeg suda dok se ne okonča njegov postupak koji od dana penzionisanja u oktobru 2015. vodi pred Upravnim sudom.

O krivičnoj prijavi koju je podneo odlučivaće Više javno tužilaštvo.

Nebojša Blagotić je bio inspektor Kriminalističke policije u sektoru Privrednog kriminala, a bez svog zahteva i znanja dobio je rešenje o prevremenom penzionisanju 7. oktobra 2015. godine, dan nakon što je tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću referisao o slučaju na kojem je radio. Svojevremeno je, gostujući u emisiji “15 minuta” rekao da je direktoru jednog preduzeća u Nišu u zloupotrebama, koje je istraživao kao inspektor, pomagao i jedan od aktuelnih većnika Grada Niša koji je član Srpske napredne stranke.

Kasnije je otkrio i druge detalje koji sežu do samog vrha države i SNS-a.

Nakon dve godine to rešenje poništio je Upravni sud, a tu presudu je prihvatila i Žalbena komisija Vlade Srbije.

Međutim, ne obazirući se na presudu Upravnog suda i odluku Žalbene komisije, direktor policije je Blagotića ponovo penzionisao u decembru 2017. godine. Skoro identična situacija se desila i 2018. godine, Blagotić se ponovo žalio i taj proces traje.

Reč je o inspektoru koji je bio jedan od najbolje ocenjenih u niškoj Policijskoj upravi i koji je vodio neke od najvećih istraga malverzacija i zloupotreba u privrednom kriminalu, a posebno se istakao u hapšenju "naftne mafije" 2013. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.