Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejsmejkeri stigli u Niš (video)

Pejsmejkeri su stigli u Niš, ima ih dovoljno, i svih 85 pacijenata, po prioritetu liste čekanja,  biće zbrinuti na niškoj Klinici za kardiovaskularne bolesti, kaže direktor Nebojša Krstić. Do prošle nedelje, zbog zastoja u zbirnoj nabavci putem republičkog fonda, Niš je bio bez ijednog stimulatora rada srca.
"Tvrdim da nijedan pacijent životno nije bio ugrožen zbog nedostatka pejsmejkera. Sada ih ima dovoljno, kod nas su, na klinici, i rade se intervencije po listi čekanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << a ukoliko dodje do hitne intervencije, imamo pejsmejkere spremne i za hitne slučajeve, i to više nije problem u Nišu", kaže direktor Krstić.

Direktor klinike Nebojša Krstić rekao je i da je sledeći tender u pripremi, pa pejsmejkeri neće biti problem ni u narednom periodu. Krstić je naglasio i da je niška klinika jedina u Srbiji koja u sali za kateterizaciju ima sve neophodne savremene aparate za snimanje krvnih sudova.
"Imamo najnovije aparate za snimanje krvnih sudova, to su  OCT i intravaskularni ultrazvuk, za invazivno snimanje krvnih sudova, za kompjuterski pregled structure plaka krvnog suda, a uskoro bi trebalo da počenmo i sa ugradnjom srčanih proteza", kaže direktor klinike.
Nova, mnogo uslovnija zgrada niške Klinike za kardiovaskularne bolesti je u izgradnji, i biće završena do kraja leta, rekao je direktor klinike Nebojša Krstić.  

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.