Pedijatri: Bez bojazni vakcinišite decu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Apr.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedijatri: Bez bojazni vakcinišite decu (VIDEO)

Broj dece koja su se vakcinisala otkad su vakcine u javnosti dovedene u sumnju drastično je smanjen, rekla je načelnica Pedijatrije niškog Doma zdravlja doktor Gordana Grujić. Ona je potvrdila da svih vrsta vakcina u ovoj zdravstvenoj ustanovi ima i pozvala sve roditelje da svoju decu bez bojazni dovedu na imunizaciju, ukoliko to već nisu učinili.
Napisi u novinama i na društvenim mrežama koji su upozoravali na opasnosti imunizacije dece pokolebali su mnoge roditelje da vakcinišu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << svoju decu.
Svih vrsta vakcina u Domu zdravlja ima, potvrđuje Grujićeva, čak i petovalentnih koje se finasiraju iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Napominje i da su pedijatri niškog Doma zdravlja spremni za veći odziv dece za vakcinaciju otkad su usvojene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojima se predviđa obavezna vakcinacija dece.
Povodom obeležavanja Evropske nedelje imunizacije, Institut za javno zdravlje je organizovao konferenciju za novinare, kako bi ukazao na značaj imunizacije. Uprkos tome, većina medijskih kuća ostala je uskraćena za izjave nadležnih iz ove zdravstvene ustanove.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.