Pauzirani radovi na izgradnji paraklisa u niškom Kliničkom

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2023, 13:58

Pauzirani radovi na izgradnji paraklisa u niškom Kliničkom

Radovi na izgradnji paraklisa Živonosnog istočnika presvete Bogorodice u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra pauzirani su, ali će se nastaviti sledeće nedelje, tvrdi Dragan Milić. Do kraja novembra crkva će dobiti krov, a rok za završetak svih radova je tri godine.

Do kraja novembra biće gotov krov; foto: S. V. Za razliku od pre četiri meseca, u dvorištu Kliničkog centra, na mestu gde se gradi paraklis, već neko vreme nema radnika, kapije gradilišta su zatvorene, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << automobili parkirani ispred i sve liči na to da su radovi stali. Ipak, jedan od inicijatora izgradnje paraklisa i rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragan Milić, kaže da radovi nisu stali već da je napravljena pauza zbog visokih temperatura.

Radovi se nastavljaju naredne nedelje. Bila je pauza zbog velikih vrućina, sada je pogodno vreme za radove i majstori će se vratiti. Plan je da do kraja novembra bude završen krov, kako su meni građevinci objasnili gore je najdelikatniji deo pa je moralo da se sačeka pogodno vreme. Kada završe krov, sledi još jedna pauza, a onda se nastavljaju radovi na fasadi, oslikavanje i sve ostalo - kaže Milić.

Radovi počeli su osveštenjem prostora početkom 2022. godine, a plan je da za tri godine mala crkva od 70 kvadrata bude izgrađena između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Gradnja se finansira iz donacija, a jedni od donatora su braća Karić, čija se Fondacija pohvalila na društvenim mrežama da finansira prvu fazu radova paraklisa koji će biti urađen po uzoru na crkvu u predgrađu Atine u Grčkoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.