Partizan silan protiv Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan silan protiv Vojvodine

BEOGRAD - Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su večeras u Nišu pobedili novosadsku Vojvodinu sa 87:58 (12:18, 30:14, 19:11, 26:15).

Partizan su do pobede predvodili Novica Veličković sa 17 poena, Uroš Tripković sa 13, kao i Stefon Lazme sa 10.

U poraženoj ekipi istakao se Goran Bajić sa 19 poena, a pratili su ga Dejan Borovnjak sa 11 i bivši igrač Partizana Vontigo Kamings sa 10 poena.

Partizan je u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poveo sa 10:6, ali je Vojvodina angažovanom igrom i odbrani i uspešnom realizacijom u napadu uspela da preokrene na 18:10 i sa tom prednošću završi prvu četvrtinu.

Početkom druge četvrtine Novosađani su vodili sa 21:12, ali su "crno beli" nakon toga preuzeli inicijativu i preokrenuli rezultat. Poenima Veličkovića i Lazmija stigli su do 31:28, da bi u osmom minutu trojkom Jana Veselija poveli sa devet razlike 37:28.

Nakon toga Aleksandar Rašić je novom trojkom doneo srpskom šampionu 12 poena prednosti 42:30.

U trećoj četvrtini Partizan je nastavio sa dobrom igrom i iz minuta u minut je povećavao prednost. "Crno-beli" su u šestom minutu poveli sa 17 razlike, atraktivnim "zakucavanjem" Veselija, da bi u osmom minutu imali i 20 razlike (57:37).

Srpski šampion je i u poslednjoj deonici igrao sigurno i posle trojke Veličkovića u trećem minutu poveo sa 26 razlike (69:43), da bi nakon toga trojkom Tripkovića poveo i sa 32 razlike 78:46.

Izabranici Vlade Đurovića su nakon toga pokušali da smanje razliku, ali su "crno-beli" trojkama na kraju zadržali 29 poena prednosti.

Trener Vojvodine razočaran bledom igrom protiv Partizana

Trener Košarkaškog kluba Vojvodina Vlade Đurović kazao da je razočaran izdanjem svog tima.

Đurović se izvinio niškoj publici za bledo izdanje i poraz od skoro 30 poena razlike.

U prvoj utakmici Kupa Radivoja Koraća Vojvodina je izgubiula od Partizana sa 87 prema 58.

"Nismo dostojni ovakvog takmičenja. teško je igrati sa nemotiviranim igračima. Čestitam Partizanu koji predstavlja našu zemlju na najbolji način u Evropi", rekao je Đurović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da Vojvodina može i više, ali da je sigurno teško igrati u situaciji u kojoj je novosadski tim.

On je kazao da ukoliko Partizan želi dobar rezultat do kraja kupa u Nišu mora da igra preciznije.

Kapiten Partizana Božović je kazao da su došli da ponove prošlogodišnji uspeh, a Borovnjak iz Vojvodine je priznao da je Partizan daleko kvalitetniji tim od Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.