Parking servis podiže kredit od 40 miliona za izgradnju javne garaže

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Parking servis" podiže kredit od 40 miliona za izgradnju javne garaže

Kako bi niški JKP Parking servis izgradio dvospratnu garažu na Sinđelićevom trgu iza Narodnog pozorišta u Nišu, kako kaže sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, ovo preduzeće će podići kredit od 40 miliona dinara. Pored Parking servisa, kredite će uzeti i Mediana, ali i Naissus.

Nakon parkinga na sprat nedavno otvorenog kod Doma zdravlja, sproveden je tender za još jednu ovakvu konstrukciju, koja će biti postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kod Pozorišta, a to će Nišlije platiti kroz višemilionski kredit na 60 rata.

Sredstva su opredeljenja za nabavku dobara i usluga, odnosno za izgradnju dvospratne garaže na Sinđelićevom trgu, sa ukupnom procenjenom vrednošću od 40 miliona dinara. S obzirom na to da je istraživanjem tržišta utvrđeno da su troškovi investicionog kredita, znatno niži od zaduženja u dozvoljenom minusu, odlučeno je da se za finansiranje navedenih radova koristi investicioni dugoročni kredit - navela je Ivkovićeva.

Kredit od 40 miliona dinara podiže i Javno komunalno preduzeće Mediana kako bi ostalo likvidno.

Kredit za tekuću likvidnost u 2018. smanjen je u odnosu na prethodnu godinu za 40 miliona dinara i sada iznosi 240 miliona - navodi Ivkovićeva.

Pored toga, dodaje, Naissus podiže revolving kredit od 850.000 evra na 12 meseci, radi “očuvanja finansijske stabilnosti preduzeća”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.